Search
Close this search box.

RESURSI ZA RAZVOJ PROJEKATA ZA APLIKANTE SA ZAPADNOG BALKANA

Da li…

… pišete svoj prvi Erasmus+ projekat u oblasti mladih sa partnerima iz drugih zemalja ili se pripremate da pošaljete i ugostite volontere u okviru Evropske inicijative za solidarnost?

… tražite pouzdane i entuzijastične partnerske organizacije iz drugih evropskih zemalja?

… tražite primjere uspješnih projekata kako biste podstakli vašu kreativnost?

… želite da ojačate svoju organizaciju kroz međunarodne kurseve, obuke, seminare, simpozijume i konferencije?

Sve to možete da uradite koristeći BESPLATNE online resurse u nastavku:

  • Browse the Erasmus+ Project Archive – istražite 200.000+ odobrenih projekata (da, 200.000, nije greška u kucanju) i istražite projekte sa izuzetnim ishodima i pričama, pronađite inspiraciju za sopstvene projekte i/ili potencijalne partnere.
  • Explore the amazing SALTO OTLAS The Partner-Finding Tool – sa 10.000+ projekata i sa 15.000+ organizacija, otkrijte svoje idealne partnerske organizacije. Baza podataka prilagođena korisniku, pojednostavljuje proces pretraživanja, povezujući vas sa potencijalnim saradnicima za vaše projekte.
  • Use the YouthWiki platform – da se upoznate sa omladinskim politikama evropskih zemalja i pronađete podatke o potrebama mladih. Trenutno 33 zemlje učestvuju u YouthWiki.
  • Unlock Opportunities with Eurodesk – dinamična mreža nacionalnih koordinatora i lokalnih i regionalnih partnera, otvara vrata u svijet mogućnosti. Povežite se sa istomišljenicima – pojedincima i organizacijama za vaš projekat, omladinske razmjene, volontiranje i još mnogo toga.
  • Search EU’s Participant Register – ako želite da učestvujete u Erasmus+ pozivu za podnošenje prijedloga, vaša organizacija mora da bude registrovana i da ima devetocifreni Identifikacioni kod učesnika (PIC). Ovaj registar sadrži sve učesnike programa EU.
  • The European Training Calendar – ako vas zanima koje aktivnosti u oblasti mladih i neformalnog obrazovanja Evropa može da ponudi, uspostavite kontakte za zajedničke buduće projekte i izgradite kapacitete vaše organizacije za međunarodnu saradnju mladih, pretražite ovaj online kalendar za zanimljive međunarodne obuke, seminare, konferencije itd. Učešće u većini aktivnosti je besplatno za organizacije, institucije i praktičare iz oblasti omladinskog rada i svake godine se održi na stotine njih!
Skip to content