Search
Close this search box.

RESURSI ZA RAZVOJ PROJEKATA ZA PODNOSIOCE IZ ZAPADNOG BALKANA

Jeste li…

…pisali svoj prvi Erasmus+ projekat u oblasti mladih sa partnerima iz drugih zemalja ili pripremali da pošaljete ili ugostite volontere u okviru European Solidarity Corps-a?

…tražili pouzadnu i autentičnu partnersku organizaciju iz drugih evropskih država?

…tražili primjere uspješnih projekata kako bi podstakli svoju kreativnost?

…za to da ojačate svoju organizaciju kroz međunarodne trening kurseve, seminare, simpozije i konferencije?

Sve to možete uraditi koristeći BESPLATNE resurse koji su navedeni:

  • Browse the Erasmus+ Project Archive – istražite preko 200.000 odobrenih projekata (da, 200.000,nije štamparska greška) i istražite projekte sa iznimnim rezultatima i pričama, pronađite inspiraciju za svoj vlastiti projekat i/ili potencialne partnere
  • Explore the amazing SALTO OTLAS The Partner-Finding Tool – sa preko 10.000 projekata i sa preko 15.000 organizacija, otkrijte svoju idealnu partnersku organizaciju. Jednostavna baza podataka, pojednostavljuje proces pretraživanja povezujući vas sa potencijalnim saradnicima za vaše projekte.
  • Use the YouthWiki platform -saznajte nove stvari o evropskim zemljama, politici za mlade i pronađite podatke o potrebama mladih. Trenutno 33 države su svoje podatke stavile na raspolaganje na ovoj stranici.
  • Unlock Opportunities with Eurodesk – dinamična mreža nacionalnih koordinatora i lokalnih i regionalnih partnera, ovo su otvorena vrata za svijet prilika i novih mogućnosti. Povežite se s istomišljenicima za svoj projekat, razmjenu mladih, volontiranje i više.
  • Search EU’s Participant Register – Ako želite sudjelovati u pozivu za dostavu prijedloga Erasmus+ programa, vaša organizacija mora biti registrovana i imati devetocifreni identifikacioni kod sudionika (PIC). Ovaj registar sadrži sve sudionike EU programa.
  • Koristite European Commission Partner Search da odaberete organizaciju sa registrirajućim PIC brojem baziranom na njihovom profilu, zemlji porijekla, vrsti, ili prijašnjim učestvovanjima.
  • The European Training Calendar – Ako ste radoznali kakve trening aktivnosti na polju mladih i neformalnog obrazovanja Evropa ima da ponudi, uspostavite kontakte za zajedničke buduće projekte i izgradite kapacitet svoje organizacije za međunarodnu saradnju mladih. Pretražite ovaj online kalendar zazanimljive međunarodne treninge, seminare, konferencije, itd. Učešće na većini događaja je besplatno za organizacije, institucije i učesnike u polju rada sa mladima i svake godine organizuje se na stotinu ovakvih događaja.
Skip to content