Search
Close this search box.

PROGRAMSKI VODIČI ZA ERASMUS+ I ESC

Erasmus+ Programski vodič       

Programski vodič Erasmus+ je zvanični dokument Evropske komisije namijenjen svima koji žele podnijeti prijedlog projekta u okviru programa Erasmus+.

Programski vodič navodi detalje i pravila Erasmus+ programa, pokrivajući aspekte kao što su ciljevi, prioriteti, finansiranje, kriterijumi i i implementacija projekta.

Na primjer, ako organizacija iz Bosne i Hercegovine želi pripremiti video igru sa omladinskim klubom iz Francuske, vodič će navesti iznos finansijske podrške koju mogu dobiti i potrebne korake za prijavu.

Ovaj vodič je ključan jer nudi sve informacije o tome kako učestvovati u Erasmus+ projektima. To je pouzdan izvor za svakoga ko želi da se uključi u mogućnosti obrazovanja širom Europe. Možete mu pristupiti preko ovog linka.

Vodič za Evropski Korpus Solidarnosti

Vodič Evropskog korpusa solidarnosti je izvor za svaku organizaciju Zapadnog Balkana koja želi biti aktivna u slanju ili ugošćivanju volontera u okviru Evropskog korpusa solidarnosti (koji se naziva i  „program“).

Ovaj dokument se odnosi na organizacije, institucije i javna tijela koja žele organizirati aktivnosti u okviru evropskog korpusa solidarnosti i mlade ljude koji žele da se uključe u aktivnosti solidarnosti koje podržava Korpus. Na primjer, ako je organizacija iz Albanije zainteresirana za slanje volontera za projekat zajednice na Islandu, Vodič će pružiti informacije o tome koje vrste aktivnosti su kvalifikovane, kako osmisliti/formulirati programe za volontere i podršku koja je dostupna.

Pravila i uslovi za dobijanje granta od evropskog korpusa solidarnosti navedeni su u ovom vodiču i opisuju procedure odabira i dodjelu grantova. Možete pristupiti preko  OVOG LINKA.


Programi Erasmus+ i Evropski korpus solidarnosti proizlaze iz zajedničkog cilja: uspostavljanja novih normi koje će mladim Europljanima omogućiti da studiraju, uče, volontiraju i rade u drugim zemljama. Štaviše, svakoj mladoj osobi u Europi treba ponuditi mogućnost učenja još dva jezika pored svog maternjeg. Ova dva programa igraju vitalnu ulogu u unapređenju ciljeva European Education AreaDigital Education Action Plan 2021-2027European Union Youth Strategy, i European Union Work Plan for Sport..

Skip to content