Претрага
Close this search box.

PROGRAMSKI VODIČI ZA ERAZMUS+ I ESC

Programski vodič Erazmus+

Programski vodič Erazmus+ je zvanični dokument koji obezbeđuje Evropska komisija namenjen svima koji žele da podnesu predlog projekta u okviru programa Erazmus+.

Programski vodič detaljno opisuje pravila i pojedinosti vezane za program Erazmus+, obuhvatajući aspekte poput ciljeva, prioriteta, finansiranja, kriterijuma za podobnosti sprovođenje projekta.

Na primer, ukoliko organizacija iz Bosne i Hercegovine želi da pripremi video igru sa omladinskim klubom iz Francuske, Vodič će specificirati iznos finansijske podrške koji mogu dobiti i kao neophodne korake za prijavu.

Ovaj Vodič je od suštinskog značaja jer pruža sve informacije o tome kako učestvovati u projektima Erazmus+. To je pouzdani resurs za sve koji žele da se uključe u obrazovne mogućnosti širom Evrope. Možete mu pristupiti preko OVOG LINKA.

Vodič za program Evropska inicijativa za solidarnost

Vodič za program Evropske inicijative za solidarnost je resurs za bilo koju organizaciju u zemljama Zapadnog Balkana koja želi da bude aktivna u slanju ili primanju volontera/ki kroz Evropske inicijative za solidarnost (takođe poznata kao Program).

Ovaj dokument je namenjen organizacijama, institucijama i javnim telima koja žele organizovati aktivnosti u okviru Evropske inicijative za solidarnost, kao i mladim osobama koje žele učestvovati u aktivnostima solidarnosti podržanim od strane ESC-a. Na primer, ako je organizacija iz Albanije zainteresovana da pošalje volontere/ke na projekat na Islandu, Vodič će pružiti informacije o vrsti aktivnosti koje su prihvatljive, kako formulisati program za volontere/ke i dostupnoj podršci.

Pravila i uslovi za dobijanje grantova iz Evropske inicijative za solidarnost precizirani su u ovom Vodiču i opisuju postupke selekcije i dodelu grantova. Možete mu pristupiti preko OVOG LINKA.


Erazmus+ program i Evropska inicijativa za solidarnost potiču iz zajedničkog cilja: da ostvare nove norme podstičući mlade Evropljane/ke da studiraju, uče, volontiraju i rade u drugim zemljama. Osim toga, svakoj mladoj osobi u Evropi trebalo bi pružiti mogućnost da nauči još dva jezika, pored maternjeg jezika. Ova dva programa igraju ključnu ulogu u ostvarivanju ciljeva Evropskog prostora obrazovanja, Akcionog plana za digitalno obrazovanje 2021-2027, Strategije EU za mlade i Radnog plana EU za sport.

Skip to content